Осъдиха двама тийнейджъри на 16 години във Великобритания на доживотен затвор

...
Осъдиха двама тийнейджъри на 16 години във Великобритания на доживотен затвор
Коментари Харесай

Осъдиха 16-годишни във Великобритания за убийство на транссексуална

Осъдиха двама младежи на 16 години във Англия на доживотен затвор за убийството на младата транссексуална Бриана Гхей. Престъплението породи мощни реакции в страната предходната година, предадоха международните организации. Присъдата беше произнесена от съд в Манчестър, който разкри и самоличността на двете малолетни лица - Скарлет Дженкинсън и Еди Ратклиф.

Съдийката по делото Аманда Ийп дефинира самото ликвидиране като брутално, планувано и садистично. Доживотните присъди на двамата младежи ще са при непоколебим тъмничен режим, който ще продължи респективно от 22 и 20 години.

На 11 февруари 2023 година Бриана Гхей беше намушкана 16 пъти с нож в региона на главата, врата, гърдите и гърба. За закононарушението е бил употребен ловен нож. Убийството е било осъществено в парк покрай Уорингтън в региона на Ливърпул, където транссексуалната жертва е била примамена от двамата си нападатели.

ПОКАЗЕН РАЗСТРЕЛ: Мартин Божанов - забъркан в имотни измами и корупционни връзки с прокуратура и полиция

По време на траялия четири седмици развой двамата подсъдими младежи се упрекваха взаимно за убийството. Вината им беше приета през декември и през днешния ден беше произнесена присъдата против тях. Пред психиатър Скарлет Дженкинсън признала в края на декември, че е намушкала Бриана, която била нейна позната, само че, че за задачата е изтръгнала ножа от ръцете на Еди, който не познавал въобще транссексуалната и е нанесъл множеството от ударите с нож. Пред психиатъра Скарлет декларирала, че се е почувствала " удовлетворена и възбудена от това, което правела ", до момента в който нанесла удара нож по Бриана.

Преди да извършат нападението двамата младежи са били част от постоянни фамилии. Те са възнамерявали убийството седмици наред, като са си изпратили десетки есемеси. Според съдийката по делото претекстът за осъществяването на убийството е било желанието на младежите да убиват.

Мъж е погубен и разпален в София, задържана е брачната половинка му

В съда майката на убитата - Естер Гхей, съобщи, че Бриана е считала Скарлет Дженкинсън за най-хубава другарка и е била предадена от нея. Според следствието подсъдимите са имали и лист с имената на евентуални жертви за ликвидиране, датиращ още когато двамата са били на 15 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР